Image could not be loaded

Ontdek het Griekse eiland Kastelorizo, het eerste corona-vrije eiland in Europa!

Arr, loading...

Ahoy Piraat!

We brengen je even naar het Griekse eiland Kastelorizo, daar is iets gebeurd waar wij ook mee te maken zullen krijgen! Het is namelijk het eerste corona-vrij eiland in Europa! En nee, dit is niet zoals Turkmenistan die het woord corona verboden heeft, maar alle inwoners zijn ingeïnt en het normale leven kan hier weer worden opgepakt!

Hier is het vaccinatieproces zo goed verlopen, dat inmiddels alle inwoners zijn ingeïnt. Dat kan ook wel makkelijk, gezien dit eilandje slechts 520 inwoners heeft. Alle inwoners hebben beide prikken gekregen en kunnen zich opmaken voor een heerlijk toeristische zomer!

Dit past bij het vaccinatiestrategie van Griekenland, om alle eilanden te vaccineren voor de zomer, zodat ze klaar zijn om alle geweldige toeristen weer te ontvangen. We kunnen ook niet wachten om op een heerlijk ligbedje aan een Grieks strand te liggen met een bordje Gyros!

Dit eiland bevindt zich helemaal in het oosten, tegen de grens van Turkije. Het is een klein eilandje, maar wordt verder gezien als een onontdekte parel, waar rust een belangrijk aspect vormt in het dagelijks leven. Dus ook zeker een aanrader om te bezoeken!

Arr, loading...

Wat denk je?

Afdruk