Image could not be loaded

Vakantieman, hier ben jij aan toe! Waarom 2021 jouw vakantiejaar wordt!

Arr, loading...

Ahoy Piraat!

Het blijft een ongelofelijk lastig pakket waar we inzitten. Daarmee bedoelen we geen pakketreis, maar het feit dat we al zo lang niet hebben genoten van een idyllisch strand met een cocktail in de hand. We staan weer te springen maar wel met gepaste afstand. Op dit moment geldt, tot en met 15 april wordt het afgeraden om naar het buitenland te gaan.

Beetje depressief allemaal, maar wij geven met dit artikel een beetje hoop. Hoop op een zorgeloze vakantie en dat is met een reden. We mogen hopen, want inmiddels zitten we al een jaar in deze drama. Hier een kort overzichtje waarom je ook wel even positief mag vooruitkijken.

''Reizen in Europa wordt mogelijk in de zomer van 2021''

De CEO van TUI, Fritz Joussen, heeft dit onlangs gezegd. Hij is de baas van één van de grootste reisorganisaties van Europa. Hij zou er wel verstand van hebben zou je denken. Dat niet alleen, hij voegt ook daad bij het woord. Ze zijn al met enkele landen in gesprek hoe de zomer van 2021 eruit zal zien. Met onder andere Spanje, Cyprus en Griekenland zijn ze al in gesprek, maar meer landen zullen in de komende weken volgen. Door middel van sneltesten, vaccinaties en grootschalige immuniteit zullen reizen grotendeels weer mogen.

Alle coronamaatregelen stoppen per 21 juni in het VK en Nederland zal volgen

Johnson heeft vorige maand gezegd dat ze alle coronamaatregelen, zoals het afstand houden, sluiten van faciliteiten en het niet mogen reizen per 21 juni zullen stoppen in de Verenigd Koninkrijk. Ze zijn daar wel wat verder met betrekking tot het vaccineren en het vaccinatieprogramma loopt daar inmiddels zo soepel, dat ze zich kunnen voorbereiden op een leven zonder maatregelen. Wat betekent dit voor ons? Nou, je zit al te kijken voor een weekendje feesten in Londen, maar ook hier doen we het steeds beter.

Dat komt ook met name doordat in Nederland het vaccinatieprogramma steeds efficiënter. Ondanks een valse start, dat allemaal sneller had gekund, lopen we langzamerhand in. Bronnen melden dat niet veel later dan het VK, iedereen in Nederland begin juli kans moet hebben gehad op een vaccin. Het blijft afwachten, maar dit is toch prettig nieuws!

Vakantiegangers kunnen ‘semi-normale zomervakantie’ verwachten

Frank Oostdam, directeur van de reiskoepel ANVR meldt in het AD deze uitspraak. Een bijzondere uitspraak, omdat het nu zover weg lijkt. We hebben namelijk behoefte aan vakantie! ''Met alle voorbehouden van dien kunnen we in de tweede helft van het tweede kwartaal de maatregelen gaan afschalen'', zegt Oostdam. Dit is niet alleen een mooi bericht voor de reisbranche, maar hierdoor weten we wel dat er hoop is. Waarschijnlijk zullen er coronamaatregelen nog op (sommige) plekken gelden, maar het kan vanaf nu alleen maar beter worden!

Al met al, kan jij jouw vakantie al boeken?

Een speculatie-uitspraak waar wij alleen maar JA op kunnen antwoorden! Waarom? Allereerst omdat er grote veranderingen op ons staan te wachten. Veranderingen die alleen maar positief zullen zijn. Echter is de kans wel, hoe verder je weg gaat, hoe grotere kans is dat jouw zomervakantie wel onzekerheden met zich meedraagt. Een belangrijk detail is dat omboeken, een voucher of geld terug een belangrijke tip kan zijn. Check hiervoor goed de voorwaarden waar jij boekt. Elk moment kan een reisorganisatie hun retourbeleid aanpassen, maar de voorwaaden zijn van toepassing op het moment wanneer jij jouw vakantie boekt.

Wel is het zo, dat zodra we weer op vakantie mogen, we massaal gaan boeken. Zoals je bij ons ziet. Veel vakanties zijn nu spotgoedkoop en zodra de vraag weer toeneemt, zal de prijzen ook hoger liggen. Echter blijven we natuurlijk VakantiePiraten en voorzien we jullie, dag in en dag uit van voordelige dealtjes! Ook in de zomervakantie!

Arr, loading...

Wat denk je?

Afdruk