Image could not be loaded

Ook de reisbranche wil gaan testen met proefvakantie

Arr, loading...

Ahoy Piraat!

Het zijn bizarre tijden. Soms wil je gewoon lekker op het strand liggen, in een restaurant zitten waarbij je de menukaart niet begrijpt of gewoon in een vliegtuig irriteren aan medepassagiers. Allemaal dingen die je op het moment mist, maar binnenkort wel weer mogelijk zijn. 2021 wordt namelijk jouw vakantiejaar!

Gedurende de afgelopen weken waren er een aantal evenement georganiseerd, waar bij je denkt, hier wil ik naartoe! Even geen coronamaatregelen, geen afstand, geen mondkapje, dat is fantastisch natuurlijk! Dit is echter nog niet alles, ook de reisbranche wil namelijk een proefvakantie!

Bijzonder, want de concurrenten Corendon en TUI slaan de handen ineen om samen met de ANVR een proefvakantie op te zetten. Volgens Frank Oostdam, die aan RTL heeft verteld dat het slechts één vakantie betreft. Een vliegtuig vol met mensen naar een zonnige vakantiebestemming. Als je een pakketreis boekt, kun je gecontroleerder op vakantie en dus is het veiliger!

Het wordt waarschijnlijk een bestemming binnen de Europese Unie. Het zal dan zeker een zonnige vakantiebestemming worden, waarbij je dan niet van het resort af mag gaan. Daarna willen ze opschalen naar proefvakanties buiten de Europese Unie.

Hoe waarschijnlijk is het dat zo'n proefvakantie plaatsvindt?

Nou op dit moment vinden er gesprekken plaas met de overheid en het is best realistisch dat zo'n vakantie zal gaan plaatsvinden. De ANVR gaat binnenkort meer informatie geven, onder andere over hoe je kunt aanmelden. We houden je op de hoogte!


Arr, loading...

Wat denk je?

Afdruk